Het effect door het zingen van Mantra`s.

Het effect van mantra`s zingen is dat elk molecuul wordt geraakt.

Dit in combinatie met meditatie.

De frequentie wordt dan anders.

De activering van het hele lichaam in het bijzonder de hersenen en het endocriene stelsel dat in verbinding staat met je innerlijke Engel.

De controle van je gedachten positief wordt beïnvloed.

Door verbinding te maken met ISVHARA één van de vele Goddelijke namen kan je mantra opdragen aan ISVHARA.

Vanuit neutraliteit zal ISHVARA de gespecialiseerde energie laten activeren wanneer dit toepassing is. Alles heeft tijd nodig voor activering en de inzet om een mantra te kunnen activeren.

Bron: CHAAS.nl

Het ligt aan de intensiteit van degene die het uitvoert.

Mijn ervaring is dat er wanneer ik bijvoorbeeld 108 keer 40 dagen lang een bepaalde mantra had gezongen werd ik verrast dat er echt iets mocht veranderen. Dit gaf zoveel troost en hoop. Dankbaar voor deze ervaring.

Mijn hele systeem werd anders dit voelde heel fijn aan. Voor ieder zijn de ervaringen weer anders. Laat je hierin door het Hogere leiden.

Zo heb ik mijn stem kunnen uitpakken en ja ik ben er nog steeds mee bezig. Maar het is al wat beter geworden. Vele lagen mocht eraf gaan dat ook in verbinding staat met de eerste chakra het stroomt zoveel beter door. Zingen lucht zo op geeft echt ruimte en blijheid. Tevens activeer je in je omgeving positieve energie.

Onlangs kwam ik een mooie uitleg tegen wat ik graag wil delen.:

Invloed hoe je spreekt eigenlijk je hersenen verandert? Dr. Andrew Newberg heeft baanbrekend onderzoek gedaan naar dit onderwerp en vastgesteld dat een enkel woord de macht heeft om genen te beïnvloeden die fysieke en emotionele stress in het lichaam reguleren.


Wanneer u positieve woorden spreekt, versterkt dit de frontale kwab. Wanneer u negatieve woorden spreekt, wordt de angstreactie geactiveerd die de amygdala stimuleert en de stresshormonen in het lichaam verhoogt.


Wanneer je positieve woorden spreekt, verander je hoe je de wereld en jezelf ziet door de occipitale kwab te beïnvloeden. Als je negatief spreekt, word je meer paranoïde en twijfelachtig als je naar andere mensen kijkt.


Onze hersenen hebben neuroplasticiteit, wat betekent dat onze hersenen kunnen veranderen en opnieuw kunnen worden bedraad. Woorden zelf kunnen je hersenen vormen.


De Siri Guru Granth Sahib is geschreven door verlichte wezens die liedjes zongen en poëzie schreven terwijl ze zich in een specifieke toestand bevonden die 'Naad' werd genoemd toen de neurologische verbindingen in hun hersenen een bepaalde configuratie hadden bereikt. Wanneer we liefdevol over deze woorden mediteren, kunnen we onze neurologische verbindingen opnieuw beginnen bedraden, zodat we na verloop van tijd kunnen zien en ervaren wat de Guru's hebben gezien en ervaren.


Hoe werkt dit?

Zoals Gurbani reciteren raakt je tong meridiaanpunten in je mond op je bovenste gehemelte. Dit veroorzaakt een biochemische reactie in je hersenen. De hypothalamus van de hersenen begint te trillen naar de Gurbani. Dit stimuleert de pijnappelklier, die vervolgens de hypofyse stimuleert, die vervolgens signalen naar de klieren van het hele lichaam stuurt. Dit verhoogt de frequentie van het hele klierstelsel. Dit verandert de chemie van het lichaam, wat nieuwe hormonen en voedingsstoffen naar de wervelkolom brengt, die vervolgens over de hersenen wast en vervolgens de grijze stof in de hersenen versterkt. We noemen dit de 'Har Ras'. Deze chemische reactie herhaalt zich totdat we na verloop van tijd gaan zien wat de Guru voor onszelf zag.


De betekenissen van de Shabads dragen bij aan een deel van het proces (Ved), en het geluid van de woorden zelf kan de hersenen ertoe brengen om helder, intuïtief en bewust te zijn (Naad)

Bron: YouTube: Brain on Gurbani / on the SikhNet Learning Center.

Zing elke dag een mantra dat voor jou van toepassing is en geniet ervan.