Vulkanen reis.

Vulkanen reis Java in Indonesië was een mooi avontuur.

The ring of Fire

De vernieuwers om de Engelen Energie beter te kunnen integreren.

Regelmatig zijn er uitbarstingen om al wat niet meer van toepassing wordt uitgestort.

Daarvoor nieuwe vruchtbare grond voor nieuw leven in al zijn hoedanigheid.

Aan de voet van Merapi ( Ratu Kidul) voel haar energie biedt midden Java veel vruchtbare grond. Alles groeit er werkelijk zoals kurkuma in het wild het is teveel om op te noemen wat er al zo groeit.


Overdag de Kawah Ijen vulkaan met een hoogte van 2250 met de juiste wandeltechniek kom je met gemak boven. Een gids gaf mij goede instructies om de juiste klimtechniek te leren daar heb ik veel profijt van gehad. In je eigen tempo om zo ook van de mooie omgeving te kunnen genieten, foto`s maken. In combinatie dit ook meditatief te doen ondersteund je klim.

Tot mijn verbazing heb ik niets van de zwavellucht gemerkt. Een prachtig uitzicht met daarom heen de mannen die zwaar zwavelbrokken sjouwen van 70 tot 90 kg. Echt onvoorstelbaar zwaar.

Bromo is een actieve vulkaan en een deel van het Tengger -massief, in Oost-Java, Indonesië. De vulkaan behoort tot het Bromo Tengger Semeru National Park. De naam van Bromo is afgeleid van de Javaanse uitspraak van Brahma, de hindoe - scheppergod. Het is een belangrijk bedevaartcentrum voor hindoes in Indonesië, met name Tenggerese hindoes. Ze maken pelgrimstocht tijdens de Yadnya Kasada. Sea of Sand ", een beschermd natuurgebied sinds 1919. De typische manier om Mount Bromo te bezoeken is vanuit het nabijgelegen bergdorp Cemoro Lawang. Vanaf daar is het mogelijk om in ongeveer 45 minuten naar de vulkaan te lopen, maar het is ook mogelijk om een georganiseerde jeeptour te maken, inclusief een stop bij het uitzichtpunt op de berg Penanjakan. Het uitzichtpunt op de berg Penanjakan kan ook te voet worden bereikt in ongeveer twee uur.

Er is ook een Hindutempel aan de voet van de Bromo.

Via een trap kan je tot aan de rand van de vulkaan komen maar er is ook een zwaardere weg naast de trap om boven te komen.

Ik heb daar ook offers gebracht als dank dat ik het mocht bezoeken.

Tempels:

De Borobudur was indrukwekkend het is als een stoepa opgebouwd. Verteld over de Mahayana = een van de hoofdstromingen in het Buddhisme. De tempel wordt gebruikt als boeddhistisch universitair centrum en ook als bestemming voor spirituele reis van mahayana-boeddhisten om een verlichting of visie te krijgen.


De Prambanan is het grootste Hindu - Javaanse tempelcomplex. De naam Prambanan betekent : veel priesters.

Wordt verteld over de Ramayana en Sita Rama`s geliefde wordt ontvoerd en hoe Hanuman de heer van de apen, zij wordt weer bevrijdt met behulp van zijn apenleger. Er valt heel veel over te vertellen maar dat laat ik aan jullie over om dit uit te zoeken.


De Sukuh tempel

Is gebouwd op de noordwestelijke helling van de berg Lawu. De tempel is aan het begin van de 15e eeuw gebouwd, in de nadagen van het Hinduisme op Java. Daarmee is de tempel bijzonder, maar is de betekenis van de tempel lastig te interpreteren. Het is een heilige plaats voor het aanbidden van de voorouders en de natuurgeesten, en voor de naleving van de vruchtbaarheidscultus. Het complex heeft bijzondere beelden en afbeeldingen met teken van mannelijkheid en vrouwelijkheid. Reliëfs met als voornaamste thema het leven voor de geboorte en seksuele vorming, wat vrij uniek is voor de Javaanse cultuur. Als gevolg van de introductie van de islam zijn deze vrije afbeeldingen grotendeels vernield.

De hoofdtempel van het complex doet denken aan een Maya piramide. Twee grote standbeelden van een schildpad bewaken de ingang van de piramide. In het hindoeïsme symboliseert de schildpad de basis van de Wereld en is het een avatar van Vishnu.


Spirituele plaats.

Solo met veel blijheid dit te mogen bezoeken

De stad Surakarta of Solo heeft de bijnaam De geest van Java.

Zijn geest is Javaans of zijn ziel is Javaans. De stad Surakarta is beroemd om zijn stad van cultuur en kunst.

Javaanse woorden zijn synoniem met Midden-Java, vooral de Solo en de omliggende gebieden.

De eerste "O" in het woord "Solo The Spirit of Java" is ontleend aan de basisvorm van batik-motieven, een van de belangrijkste iconen van de stad Solo.

Van daaruit wordt Solo ook wel de stad batik genoemd, die hoog in het vaandel zal staan.

Voortzetting van het verhaal van Ramayana en Sita in Bali.

Daar was een prachtige dansvoorstelling.

Het verhaal is een fragment uit het Ramayana, het hindoe -epos dat zijn uitdrukking vindt in vele vormen, niet alleen in dans, maar ook in schilderen en snijwerk. Prins Rama, erfgenaam van de troon van het koninkrijk Ayodya, en zijn vrouw Sita zijn door koning Dasarata verbannen uit het koninkrijk als gevolg van bedrog door Rama's stiefmoeder. Het verhaal begint met de komst van Rama en Sita vergezeld door Rama's broer Laksmana in het bos van Dandaka.

Monkey forest die met Hanuman is verbonden.

Het was weer genieten.