Indonesië


Ontwikkeling

Spirituele Reizen

Indonesië

Het grote avontuur der energieën met gepast respect het territorium van de spirits te betreden waar ter wereld ook. Voor het eerst ga ik naar Bali en Java om de ervaring van Energieën meer diepgang te geven. Na een jaar meditatieve voorbereiding wat je op afstand kunt doen dan maak je al met de Spirits contact van het gebied waar je naar toe gaat. Dit heb ik via kosmische vuren gedaan de plaatsen die ik in Bali en Java mocht bezoeken een jaar lang beschreven en verbrand dit heeft mij veel inzichten verschaft. Belangrijk is ook de etiketten van het betreffende land te weten zodat je op een gepaste wijze met de lokale bevolking contact kunt maken. Ook is het goed om over het gebruiken van het land te lezen zodat je en beetje begrijpt wat men doet en waar je plaats is tijdens een ceremonie. Altijd toestemming vragen als je wilt deelnemen of mee wilt mediteren. Daar had ik hele mooie ervaringen mogen opdoen want ik kreeg toestemming van de Tempel priesters hoewel ik een vrouw ben wat daar nog een lagere waarde heeft. Zo hebben wij verschillende plaatsingen mogen doen met instemming van de Tempel priesters. Het was heel bijzonder om de Energievorm de Half Goden te ontmoeten. Via meditatie in de Tempels is het een letterlijk ontmoeten geweest dit voelen is zo anders wanneer je in het territorium de Spirits bent. Tijdens de wandelingen in de Sawa’s was het ook een bijzondere ervaring omdat ik daar Dewi Sri mocht ervaren. Op afstand is dit ook allemaal mogelijk om dit te voelen maar als je er letterlijk daar bent is het contact veel intensiever. De ontmoeting met Dewi Danu aan het Batur meer was heel apart zij had een boodschap die ik aan de gids mocht doorgeven. Een ontmoeting met de God van Gunung Agung was geweldig mooi, vlak voordat wij aan de bergtocht begonnen zag ik bij de laatste tempel Pura Agung een vallende ster boven de Gunung Agung. Daar aan de top was een heldere hemel dit voelde echt als een toestemming. Samen met gids hebben wij de tocht goed doorgemaakt met gepaste spierpijn. Boven op de top mochten wij mooie ervaringen opdoen als teken dat het goed was. Wanneer het volle maan is mag je deze heilige berg niet bezoeken omdat het dan alleen voor de Goden is bestemd.

Gunung Agung – Bali

De gids die ons begeleidde stond open voor het Lichtwerk wat wij doen. We konden met de informatie over de spirituele zaken elkaar mooi aanvullen. Samen hebben wij ook kokers en Regenbogen op het logeeradres geplaatst. Dit logeeradres heeft als intentie om de omgeving op een educatieve werkwijze de lokale bevolking te helpen met het ontwikkelen voor meer leef kwaliteit. Dat de desa (dorp) netjes is opgeruimd, zwemlessen, computerlessen en het huishouden e.d. Het contact met de vrouwen op Bali was voor mij heel hartverwarmend vele heb ik mogen omarmen dit ging vanzelf. Mocht daar bijstellingen doen ook in een ziekenhuis tijdens een plaatsing waren de reacties heel positief.

De ontmoeting in Java was bijzonder een heel andere energie daar werden wij door Chaas opgewacht. We hebben een vijfdaagse rondreis gemaakt met een comfortabel busje kwamen wij door vele drukte heen de chauffeur deed zijn werk uitstekend. We maakten daar hun Nieuwjaar mee dit ging dag en nacht door. Ik voelde mij in Indonesië wel echt thuis daar kan ik zijn wie en wat ik ben dit beaamde Chaas, eindelijk openlijk je gang kunnen gaan dat is heerlijk. Op het Parantritis strand van Ratu Kidul zijn er mooie kokers geplaatst de wandelaars om ons heen vroegen ons wat zijn jullie aan het doen. Geniet maar mee uitleggen daar hebben we geen tijd voor.

Parantritis Java

Het slapen bij de lokale bevolking was heel erg gezellig gewapend met een woordenboekje doorspekt met de nodige humor kwamen er aparte gesprekken tot stand. We waren in Java Tengah in het aardbevingsgebied. Ondanks alles hadden onze gastvrouw en heer het huis keurig schoon ze hadden slaapkamertjes geïmproviseerd zodat iedereen toch lekker konden slapen. Alles was heel gastvrij met een goed gevulde tafel konden we van hun lekkernijen genieten.

Kaki Lurah Semar. - Java

We bezochten ook spirituele contacten die met Kaki Lurah Semar zijn verbonden dit was een prachtige rit om naar dat dorp te rijden met een verscheidenheid aan natuurschoon. Waar we ook o.a. een Chinese tempel bezochten en het beeld van Kali Lurah Semar de Energie was intens – ontroerend tegelijk. Wij werden hartelijk ontvangen daar hebben we een mooie meditatie gedaan ter voorzetting voor een complete spirituele groei. Na enige tijd volgende wij onze reis een weerzien dat komt zeker maar wanneer. We eindigende weer in de kampong wat ons heel goed is bevallen gezellig bij de mensen thuis. Dit versterkt ook de contacten voor ons lichtwerkers voor beide kanten voor het Hogere Doel.

Terug in Bali hebben wij nog een prachtige ceremonies mogen meemaken o.a. een crematie en een tandvijl ceremonie. Eerst wordt er gezongen een Brahma houdt een toespraak dan wordt het tandvijl ceremonie uitgevoerd. Zoals elke Balinese Hindu moeten de jongeren hun tanden op een lengte laten vijlen. Dit om te voorkomen dat je teveel op een demon lijkt. En hoewel het pijnlijk klinkt, schijnt het allemaal best mee te vallen. Alles gaat symbolisch aan toe eerst met een vijl maar niet hard dan met verschillende edelstenen dan gaat men met kruiden om de tiener heen en wordt zo de behandeling afgesloten. Het is een echt familiefeest geworden want ze moeten er lang voor sparen eer zij zo’n ceremonie kunnen veroorloven. Het was voor ons ook heel bijzonder om dit te mogen bijwonen.

Tandvijlen. – Bali

Tijdens deze reis hebben wij twee keer een crematie bijgewoond een derde konden wij niet bijwonen omdat wij op dat tijdstip op weg van Java naar Bali in het vliegtuig zaten. We hebben de crematies bijgewoond dat begon in de middag met veel respect wordt de overledene met vele rituelen de crematie uitgevoerd met en diepere eerbied dan ik in het westen meemaak. De hele entourage de vele kransen en offers het definitieve afscheid wordt genomen van de overledene. Een wedergeboorte het aardse afscheid dat gemengd is met verdriet en vreugde. De Hindu priesters voeren gebeden uit dit proces duurt tot laat in de avond totdat het vuur helemaal is uitgebrand en alles tot as is wedergekeerd.

Crematie - Bali.

Er valt nog veel meer te vertellen maar dan wordt het een heel lang verhaal voor de site. In ieder geval heeft het ons spiritueel verrijkt wanneer de tijd daar is zal ik zeker terugkeren om de contacten te versterken. Voor een beter samenwerking met het Oosten en het Westen.

Daar ontmoette ik o.a. Dewi Sri.